Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Mat och dryck

Den lokala tavernan är den naturliga samlingspunkten för grekerna. Här gör man många och långa besök då måltiderna är en viktig del av grekernas sociala liv. Det grekiska köket har mycket gott att bjuda på. Prova själv!

Smårätter - Meze
Horiatiki - Grekisk sallad med tomat, lök, oliver och fetaost
Feta - Vit, krämig getost
Tzatziki - Vitlöksdipp med yoghurt och gurka
Saganaki - Friterad ost med citron (rekommenderas!)
Dolmades - Kött- och risfyllda vindruvsblad

Fisk - Psari
Kalamares - Friterad bläckfisk (rekommenderas!)
Garides - Grillade havsräkor
Ksifa - Svärdfisk (rekommenderas!)

Kött - Kreas
Keftedes - Grekiska köttbullar
Moussaka - Köttfärs och aubergine om vartannat, gratinerat med ost.
Pastitio - Lasagne med makaroner
Souvlaki - Grillspett
Gemista - Tomater eller paprika fyllda med ris eller kött 

Drycker - Pota
Vin - Retsina är ett vitt vin smaksatt med kåda. Det finns också många lokala varianter.
Öl - De flesta sorter är importerade eller bryggda på licens.
Ouzo - Grekernas eget anisbrännvin, släkt med turkarnas Raki, levantens Arak och fransmännens Pastis. Späds med vatten och blir då mjölkvitt.
Metaxa - Grekisk konjak
Kaffe - Grekiskt kaffe är mycket starkt och serveras i små koppar. Nescafé kan liknas vid vårt kaffe. Frappé är iskaffe, mycket gott och svalkande i värmen.