Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Resa med barn

Barnmat och blöjor
De flesta restauranger har egna menyer för barn. Annars är de duktiga på att ändå erbjuda något som barnen gillar. Barnstolar finns på flera restauranger. Barnmat finns att köpa i större minimarkets, det är oftast lokala produkter och märken. Också apoteken säljer en del barnmat. Blöjor finns att köpa i nästan alla minimarkets, men tänk på att utbudet kan vara begränsat. Större snabbköp, t. ex. Lidl, finns i Lefkada och snabbköpet Carrefour ligger utanför Paleros centrum, cirka 15 minuters promenad från hotellen.

Insekter och djur
Det finns mygg på Lefkas och i hela Parga-området.

Lekplatser
Stranden i Parga är barnvänlig, och vid Valtos-stranden finns en lekplats. 
Det finns också en lekplats i början av Nidri, precis vid stranden. I Paleros, Ammoudia och Sivota saknas lekplats. 

Sol och värme
Temperaturen håller sig ofta runt 25-30 grader, men under högsäsongen kan det bli riktigt varmt under dagarna. Se till att barnen dricker ordentligt och håll de borta från solen under de varmaste timmarna mitt på dagen. Klimatmässigt passar början och slutet av säsongen bättre för barn.

Shopping
Det finns en del saker att köpa till barn i de flesta turistbutiker, i Parga och Lefkada finns också några affärer som säljer barnkläder och leksaker. I Paleros och Ammoudia är utbudet mycket begränsat. 

Övrigt
Parga är ett relativt kuperat resmål och lämpar sig därför inte alltid för barnvagnar. I övrigt är dock ständerna barnvänliga och förrädiska undervattensströmmar sällsynta. För dig som reser med barn kan vi rekommendera någon av de många fina båtturer som avgår från hamnen i Parga.